tiistai 9. lokakuuta 2012

Esittelyssä Norsis

Kuka olet?
Moi, mä oon Norsis. Joulufiilistelijä joka uskoo kotikutoisuuteen ja pettyy äärimmäisen pahasti aina jos Pekka Töpöhäntää ei tule joulupäivänä televisiosta.


Millaisia juttuja meinaat kirjoittaa blogiin?
Aion kirjoittaa paljon askartelujuttuja ja -ohjeita sekä mahdollisesti myös uusia, käteviä jouluruokareseptejä. Lisäksi aion esitellä useita erilaisia mahdollisuuksia tehdä joulukalenteri. Suosittelen että alatte viimeistään tässä vaiheessa jemmaamaan vessapaperirullien hylsyjä koska olen kehitellyt kivoja askarteluideoita joihin niitä voi hyödyntää! 

Kerro hyvä joulumuisto.
Joskus kauan kauan sitten kun valoletkut olivat saaneet räjähdysmäisen suosion, oli parhautta aina kinkunhakureissulla Veljekset Keskisille, Tuuriin, bongata kaikista hirveimpiä jouluvaloviritelmiä. Terveisiä kaikille jotka asutte matkan varrella, karseimmat valoletkut saattoivat olla juurikin teidän pihassa vuodesta toiseen! Aivan mahtava joulumuisto on myös se kun lapsena häkellytin äitini näyttämällä hänelle miten osaan puhaltaa sähkökynttelikön sammuksiin.

Kerro paska joulumuisto.
Ala-asteen joulujuhliin piti kaikkien ostaa lahja ja sitten ne jaettiin sattumanvaraisesti oppilaille ja minä sain omani takaisin, jumalauta!

Mikä on kivoin saamasi joululahja?
Ääh, en voi mitenkään nimetä mitään ylitse muiden!

Ostatko yleensä lahjoja ja kenelle?
Ostan perheenjäsenille joka vuosi. Kaverit saa jotain jos löytyy jotain heille sopivaa, en yritä väkisin keksiä joten joskus voi jäädä ilmankin mutta vastaavasti annan kyllä "muuten vaan lahjoja" jos muina vuodenaikoina tulee inspis. Mua vähän inhottaa se että toisinaan koen ihmisten tuntevan olonsa vaivaantuneeksi jos heille antaa joululahjan. Monet ilmoittavat etteivät halua mitään joten paskaaks siinä sitten mitään laittaa.

Miten valmistaudut jouluun?
Hyvissä ajoin pitää ruveta mielistelemään pomoa jotta saisi välipäiviin pekkaset. No okei, toi oli vitsi!!! Enkä edes ole töissä juuri nyt joten ei tarvitse murehtia ;) En yleensä laita kotiin joulujuttuja mutta tänä vuonna ajattelin panostaa. Pipareita on kuitenkin leivottu ystävien kanssa joka vuosi.

Lempi joulubiisisi?
En osaa valita mutta voin sen sijaan kertoa että vihaan Kuurapartaa sekä kaikkia lapsikuoro- ja pikkuoravabiisejä.

Suhteesi jouluruokaan?
Syön vain imellettyä perunalaatikkoa ja kinkkua. Ei palvattua vaan uunissa kypsennettyä. Jälkkäripuolella olen melko kaikkiruokainen.

Parhaat konvehdit/joulukarkit?
Fazerin ja Pandan konvehdit on niiiiiin nähty ja niiiiin syöty että nykyään ilahdun jos jossain tarjotaan Maraboun konvehteja. (Mutta Pandalla paras on konvehti on zabaglione, Fazerilla karpalo). Muista joulukarkeista Juliat on parhaita ja vihreitä kuulia toivoisin myytävän yksittäispakattuina koska niitä ei pysty syömään kuin yhden vaikka ovat tosi hyviä. Irtokarkkiversiot ovat yleensä kuivuneita joten siksi se ei ole vaihtoehto.

11 kommenttia:

 1. nuo gimp kuvat XD ihan parhautta :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi blogimme toimituksessa on gimp-taiteilija :D

   Poista
 2. Valmiina ollaan wc-rullahylsyjen kanssa :D Ihanaa kun jaat tämän meidän kanssa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä, niitä hylsyjä tulee tarviin tosiaan aika paljon! Ja ihanaa jakaa :)

   Poista
 3. Veljekset Keskisiltä saa kyllä varmaan Suomen ameriikkalaisimmat jouluvalot. Entisenä pohojalaasena (nojoo, ei kai siitä koskaan oikeasti parannu) olen kyllä edelleen sitä vieltä, että akselilta Lapua-Ylistaro löytyy kaikkein mautt--- maukkaimmat jouluvaloviritykset. Ja onhan se hienoa!

  -Paula

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ite kuljettiin Perä-Seinäjoen kautta Keskisille, melko messeviä valoja oli sielläkin. Pitäisipä päästä joskus katsastaan toi Lapua-Ylistaro!

   Poista
  2. Pekkatöpöhäntä pitää ehdottomasti tulla ! Joulurauhan julistus vaikka ei meillä silloin vielä koskaan rauhoituta ! Joulupukin kuumalinja, vaikka kukaan ei enää usko joulupukkiin,Paitsi minä, Mummo.

   Poista
  3. Joo, kuumalinja on aivan ehdoton kans!

   Poista
 4. Jaan kanssasi mieltymyksen hirveitten jouluvalohässäköitten bongailuun. Olen tosin harrastanut tuota lähinnä Turun lähiöissä. Sääntönä tuntuu olevan, että mitä ns. pahamaineisempi alue, sitä säväyttävemmät valoletkut! Olen onnellinen, että pahin letkuvillitys rupeaa olemaan mennyttä. Toisaalta se on kuolinisku bongailuharrastukselle.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Veikkaan että valoletkut ovat hajonneet ja kaupoista ei saa enää uusia kun jouluvalomuoti on mennyt eteenpäin. Muuten niitä letkuja varmasti olisi katukuvassa vieläkin yhtä paljon kuin ennen.

   Poista
 5. Mä vihaan jouluvaloja jotka on jonku muotoisia, niinku nyt vaikka poroja. Tähdet nyt jotenkuten menee. Aikanaan järkytin kaverin äitiä jouluvalo-ostoksilla, se siinä töllisteli ihastuneena jotain poro+reki+pukki -viritystä, missä se reen aisa jotenkin... no, liittyi siihen poroon kyseenalaisessa kohdassa. Minä toki möläyttämään että "ei, et voi ostaa tuota koska tuolla porolla on letku perseessä." Ei muuten ostanu. Asiasta pottumuusiin, mihin osotteeseen sulle saa lähettää ne zabaglione- ja karpalokonvehdit? Ne pyörii mun rasioissa vielä juhannuksenakin.

  VastaaPoista