tiistai 20. marraskuuta 2012

Piparisuklaa, en pysty mä päättää, en haluais kumpaakaa kyydistä jättää.

Me pukin kaa kelattiin eräänä päivänä, kuinka paljon ihmiset heittävät lahjaksi saamiaan suklaita veke! Eräässäkin talossa kun oltiin jo tekemässä lähtöä ja polteltiin tupakit ennen toiseen paikkaan siirtymistä, nähtiin talon emännän hipsivän salaa tunkion suunnalle, lahjasuklaarasia näpeissään. No selväähän se oli, että suklaat päätyivät johonkin muualle, kuin suuhun! Mietittiin, koska aika monen mielestä perinteiset suklaakonvehdit on ällöjä, sitä voisi kehitellä vaihtoehtoisen konseptin. Me päädyttiin siihen ratkaisuun, että piparikonvehdit vois olla aika kova juttu! Moni kuitenkin rakastaa raakaa piparitaikinaa, muorikin joutuu aina tekemään monta taikinaa kun tontun perkeleet aina salaa syövät sen kovalla vaivalla tehdyn taikinan. Mutta tässä ohje, miten sellaiset tehdään.Tarvitset suklaakonvehteja, kääreeseen kiedottuja karkkeja ja piparitaikinaa.Ota konvehtirasiasta konvehdit pois. Trendikkäät laittavat ylimääräiseksi jäävät suklaat esille keittiötölkkiin, jonne ne toki saattavat unohtua, mutta niistä voi sitten pääsiäisen aikaan keittää kivan suklaakastikkeen esimerkiksi säilykepersikoille.

Täytä vapautuneet konvehtikolot piparitaikinalla.


Paketoi. 


Käärepaperikarkeissa toimi samoin. Ylimäärämarmeladit voi vaikka laittaa hiirenloukkuun sokerihiirien houkuttamiseksi.

Halutessasi voit nimetä konvehdit uudelleen mutta jos olet oikein kettu, et tee niin. Niin toimittaessa voi bongata lahjansaajan ilmeiden kehityskaaren, kun lopulta pahojen konvehtien sijaan rasiasta paljastuu ihan ässää piparitaikinaa! Nämä kannattaa toteuttaa ihan viime hetkellä tai vaihtoehtoisesti säilyttää pakastimessa hoo-hetkeen asti, toisaalta pari päivää kuusen juurella kökkineet piparikonvehdit ovat tehokas detox-kuuri joulunajan ylensyömisen aiheuttamaan pinkeään olotilaan.

13 kommenttia:

 1. Kaunista! sanoisin jos saisin tuon näköisiä Pihlajia :D Mahtava idea taas kerran!

  VastaaPoista
 2. Hiukkasen epäilyttävän näköisiä piparimöykkyjä. :D

  VastaaPoista
 3. Mä niin pidän tuosta Pihlajien uudesta nimestä! :D :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siistii :) Ja ainahan voi nimetä uudelleen nekin konwehtirasiat, joiden sisältöä ei ole muokattu :)

   Poista
  2. Ah tosiaan! Oikeesti muuten nerokas vinkki :D Jos en jatkossa keksi jollekin mitään muuta, voin tehdä edes tuon :D

   Poista
 4. Siis oikeestiko ihmiset heittää suklaat roskikseen? Ihan suomalaist vaiko ulkomaalaist. Niist suklaist mä en välitäkään, mut ei ole koskaan kukaan niit tuonutkaan. Ja mun poika rakastaa noit pihlaja kettu karkei.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valitettavasti näin on. Kaikki ei tykkää suklaasta tai makeasta, joku antaa lahjaksi saadut namit eteenpäin, joku laittaa roskiin. Makuja on monia. Ruudolfin mielestä epämieluisat namit kannattaa viedä vaikka töihin tarjottavaksi, jos tuo mun kamu on jollekin karkkivihaajalle sellaisia erehtynyt tuomaan!

   Poista
 5. En kyllä pysty käsittämään tuota roskiin heittämistä... Meidän roskiksesta pelastin viime viikolla kaksi jättikassillista priimakuntoisia merkkivaatteita Hurstille.

  Kyllä pahakin konvehti aina on syötävä, jos ei ite niin tuputettava jollekin toiselle, ja jos ite joutuu syömään niin piparikonvehtia sit vaan päälle :D

  VastaaPoista
 6. Huippuu! Ja helppo tehä:)

  Tässä vähän fiinimpi versio, toimii kans!
  http://chocochili.net/2012/11/piparkakkutaikinatryffelit/

  t: Taikina-Lover

  VastaaPoista
 7. Vähän aikaa kun piparikonvehdit muhii laatikossaan, lahjan saajalta saattaa lentää norjalaisia kiitossanoja sitten molemmista päistä. Piparitaikina kun lienee yksi parhaimmista bakteerin kerääjistä..
  T. Ilonpilaaja

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tekstissä nimenomaan painotetaan että pitää säilyttää pakastimessa H-hetkeen saakka terveisin hygieniapassin suorittaneet.

   Poista