maanantai 5. marraskuuta 2012

Toisenlaiset tuoksupallot.

Me ollaan pukin kanssa tultu siihen tulokseen, että suomalaisissa kodeissa haisee. Döftaa. Ei saa käsittää väärin, useimmissa kodeissa haju on useimpien ihmisten mielestä miellyttävä, mutta hajusteyliherkät ja astmaatikot taas saattavat olla toista mieltä. Pukki valitteli useana jouluna kamalaa migreeniä ja hengenahdistusta kunnes työpaikkalääkäri keksi, että kyseessä on hajusteyliherkkyys joka on syntynyt pikkuhiljaa vuosien saatossa, kaiken maailman hyasinttien, joulukuusien ja muiden joulutuoksujen haistelemisen ansiosta. Ja pukkihan on niitä joutunut haistelemaan!

Meillä oliskin pukin kanssa teille skideille pieni kaino toive, jos haluatte pukin jouluna lahjoja jakamaan, vähentäkää niitä tuoksuvia juttuja kodeissanne! Ja jottei joulumieli nyt ihan täysin menisi pilalle tuoksuvien juttujen puuttumisesta, meillä olisi  ässänä hihassa askarteluvinkki, tuoksupallot hajusteyliherkille/sitrusallergisille/astmaatikoille. Tavallisesti tuoksupallot askarrellaan appelsiinista, johon painetaan neilikoita mutta meidän homma menee kas näin:


1. Hommaa vasara ja nauloja sekä sen verran tennispalloja, kuin haluat tuoksuttomia palloja tehdä.

2. Naulaa naulat tennispalloihin. Naulojen kannattaa olla mahdollisimman pieniä. Olkaa varovaisia skidit, ettei naulat löydy silmistä, naulat uppoavat vähän nihkeästi palloihin ja saattavat siitä syystä kimmota naulausvaiheessa sillä nopeudella tennispallon pinnasta silmään/toiselle puolen taloa kuin Felix maailman laidalta maankamaralle.3. Jos haluat ripustaa pallot, kieputa yhden naulan ympärille silkkinauha ja se on valmis! Tuoksuttomat pallot ovat kauniit myös lasisessa keittiötölkissä tai hopeisella tarjottimella ja mitä parasta, näitä ei tarvitse joulun jälkeen dumpata biojätteeseen vaan ne laitetaan seuravaa joulua varten jemmaan!

10 kommenttia:

 1. Heti kun näin otsikon, ajattelin itsekin tennispalloja. Tosin mietin, että voisi tehdä reikiä, sitten halkaista pallot, laittaa sisään jonkin wc-raikastinhommelin ja pistää koko komeuden sitten erikeeperillä takaisin kasaan.

  Noista piikkipalloista tuli lähinnä mieleen, että niillä voi heittää lähimmäistään. Jeesuskin kuulemma kärsi, joten miksei sitten sukulainenkin?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No olishan tossa ideaa, sellainen kestoversio mutta hajulla! Jos siis sen tuoksun sinne kuitenkin haluaa. Me ei pukin kanssa suositella näitä, kuin ainoastaan koristekäyttöön :D

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Tosiaankin, koristekäyttöön vaan! Mutta jos sen tuoksun haluaa, niin ei kun vaan tennispalloja halkomaan :D

   Poista
 3. Nää näyttää ihan viruksilta! Hienoja!

  VastaaPoista
 4. Hirrrveen kätevää. Jos nuo tennispallot vetäis spraymaalilla mustaksi, niin sittenhän ne passaisivat tosi kivasti kauhuelokuvien ystävillekin (vrt. Hellraiserin Pinhead).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietimme myös esim. pingispalloja, mutta niihin toteutus voisi olla aika heikko. Käsittääksemme tennispallojakin on eri värisiä, mutta spraymaalilla noista sais oikeasti aika killerit!

   Poista
 5. Sellanen luonnollisempi joulupallo voisi olla pallon muotoon rutisteltu käytetty sukka. Ei tarvi mitään erillisiä hajusteita.

  VastaaPoista
 6. Mä nauran!!! Ihan paras tää blogi!!! :D :D :D :D :D

  VastaaPoista