keskiviikko 14. marraskuuta 2012

Ruoka ja juoma: Piparipipanat

Raasta valmista pakastepiparitaikinaa leivinpaperin päälle ja paista (on sitten nopeasti valmista joten älä lähde Facebookkiin haahuilemaan sillä välin kun ovat uunissa tai ne ehtii palaan mustiksi. (Tosin viimeisen kuvan mustat kikkareet on rusinoita)).

Ja jos joku nyt ajattelee että hei, näähän on oikeestaan ihan kivoja niin eivät ole. Pakastepiparitaikinasta tulee aina pakastepiparitaikinasta tehtyjen pipareiden makuisia. Oikeat piparit tehdään itse tehdystä taikinasta. (No okei, mä en vaan tiennyt tätä ideoidessani ettei tää loppupeleissä niin kauheen paska idea olekaan mutta siitä huolimatta maku ei ole oikea jos ei tee taikinaa ite mutta tässä blogissa mennään tietenkin siitä missä aita on matalin ;D )

16 kommenttia:

 1. Kaikkihan tietää, että piparitaikinan paistaminen on täysin turha ja makua heikentävä välivaihe. Pakastetaikinasta viipale veitsellä ja kahvikupin kaveriksi, nam. Itsetehty taikina syödään lusikalla kulhosta mitä vatsa kerralla kestää, ja loput pakastetaan palleroina tai jääpalamuotissa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D :D Mä en nykyään enää tykkää piparitaikinasta. Mut valmiit piparit on ihania jos ne on sellaisia paksuja ja pehmeitä.

   Poista
  2. Joo, oih! Piparitaikinaa viipale kahvin kaa! 10 sec mikrossa, niin ai että on parasta! Kattelin taikinoita jo sillä silmällä kaupassa...

   Poista
 2. Tämä on oikeasi ensimmäinen vinkki, jonka otan käyttöön. Tulee käyttöön myös muiden keksitaikinoiden kanssa.
  Hyvä ja helppo leffanaposteltava karkin sijaan :)
  Iso kiitos siis!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ja sit paaaaaaljon sitä sokerikuorrutetta päälle!

   Poista
 3. Terveellisiä pikkunaposteltavia ;)
  Meillä ei oo varmaan ikinä tehty itse piparitaikinaa, joten valmistaikina on mulle se paras, kun en paremmasta tiiä. Toisaalta en pidä pipareista, ainoastaan siitä taikinasta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yhtä terveellisiä kuin ne normaalitkin piparit :D

   Kandee kokeilla tehdä itse, ei ole erityisen vaativa taikina (paitsi että se pitää tehdä edellisenä päivänä valmiiksi mutta entäs sitten) ja taikinan teosta jo tulee aivan mahdottoman ihan tuoksu ja sit se fiilis kun sitä taikinaa on kulhollinen jääkaapissa ja sieltä voi käydä napsimassa. Ja sit se paras osuus että ne piparit on oikeesti hyviä eikä semmosia kaupasta ostetun makuisia.

   Poista
 4. Punaisessa paketissa oleva piparitaikina on niin hyvää ja helppoa leivottavaa, etten vaivaudu enää tekemään taikinaa itse. Ikinä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No mut se taikinan teko on puolet koko huvista kun se on niin kivaa ja tulee hyvä tuoksu :)

   Poista
 5. kaupan taikina kelpaa kyl piparitaloihin, riittävän kovaa ja jämäkkää semmosseen! niitä ei kuitenkaan voi syyä kun ne seisoo pitkään pöydällä koristeena ja pölyttyy ja kaikkee :D mut syöntipipareihin ehdottomasti oikeeta itetehtyy taikinaa. omnomnom. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meitsi vetelee kyllä hymyssäsuin ne piparitalotkin ;D Joten nekin siis ite tehdystä taikinasta _o/

   Poista
 6. En ole ikuna vielä ymmärtänyt sitä, miksi nähä vaivaa leipua ja paistaa pipareita kaupan valamiista taikinasta, kun lopputulos on sama kuin ostaa kaupasta valamiita pipareita. Maku on ihan yhtä mitään sanomaton ja sotkua tulloo vähemmän.

  Tätä ideaa vois kai käyttää niille yli jääneille taikina klimpeille, jotka on jo kaulittu sen viistoista kertaa eikä ennää kovin kauniiksi pipareiksi muodostu.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!!! Ja oon miettinyt valmista murotaikinaakin että mikä järki kun sellaisen taikinan tekee niiiiiiin nopeasti että mahtaako yhtä nopeesti ees sulattaa sitä jäistä valmistaikinaa.

   Poista
 7. Just tein näitä, oli ihan pakko kokeilla :) Tosi epätasasesti nuo pipanat paistuivat ja piti kesken paiston ottaa pienimmät pois pelliltä.

  Nyt tuoksuu ihanalle (se hyvä puoli on kaupankin piparitaikinassa)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mahtavaa että kokeilit :D :D Mulla ei ollut kauheesti ongelmaa epätasaisuuden vuoksi. Tuoksu on kyllä aivan mielettömän ihana, siihen tosiaan kaupankin taikina pystyy :)

   Poista