perjantai 2. marraskuuta 2012

Tee-se-itse Ikean joulu

Pakollisen joulun kirjoittajat ovat innolla seuranneet mitä isolla sinikeltaisella on jouluksi tarjolla. Minä kävin oikein paikan päällä tsekkaamassa ja totesin että nämähän voi tehdä itsekin!

1. Stråla, koristevalaisin. (Piltti kaurapuuro, ledikynttilät)



2. Fenomen, pöytäkynttilä (kynttilät, tussi)



3. Julmys, riippukoriste (vanha pulloharja, kättä pidempää sen katkaisemiseen, lankaa)



4. Julmys, koristeköynnös (Marianneja, nitoja)



Ikea halpa, oma versio halvempi _o/

43 kommenttia:

  1. 3. Julmys riippukoristeen voinee pulloharjojen puuttuessa toteuttaa myos vessaharjoilla? Ja sen ylimaaraisen telineen voi sitten vaikka hyodyntaa tuikkukippona.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Totta!!! Voi siitä tulis hieno! Tuikkukippokin ja kaikki :D

      Poista
    2. Eikä tarvi ostaa tuoksuvia tuikkuja kun on tuikkukipossa aromit valmiina xD

      Poista
  2. Toi marianneköynnöshän on sata kertaa hienompi, ja mikä parasta, jos rahat loppuu kesken, niin sen voi syödä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Siitä kieltämättä tuli sen verran kiva että melkein tässä jo harkitsen ripustavani tollasia koristeeksi. Mutta tossa iltasella kun kuitenkin pistelin Marianneköynnöksen poskiini niin aika monta niittiä upposi sormeeni kun varovattomasti niitä availin :D

      Poista
    2. Marianneköynnös on kyllä ehdottomasti parempi! Voisin melkein oikeasti tehdä sellaisen..

      Poista
  3. Oih... Marianneköynnös on oikeasti hieno! Ikean Julmys-koriste on j ä r j e t t ö m ä n ruma! :D Tää blogi on niin paras <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Toi julmys on oikeestaan aika hämmentävä. Siis tuo pulloharjan näköinen :D

      Poista
  4. Marianneköynnös on kyllä oikeasti hyvä idea! Tuollaisia voisi joulukuuseen todella ripustaa, näin kun ensimmäistä omaa joulua viettävänä ei ihan kauheasti ole vielä koristeita nurkkiin kerääntynyt. Kiitos.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja muistakin karkeista saa tosi hienoja! Kyllä mäkin varmasti teen näitä. Joskus siis jotain oikeestikin helmee keksii kun yrittää kehitellä jotain paskaa :D

      Poista
  5. Aivan mahtava blogi!! Itse vihaan joulua, joululauluja ja kaikkea jouluun liittyvää mutta heti kun äiti ottaa kinkun vanhasta uunista ulos ja ollaan kaikki perheineen paikalla on joulussakin taas järkeä.
    Kaikista kamalinta on kliseiset joululaulut jotka alkavat soimaan marraskuun puolessa välissä ja kaikki ovat samanlaisia.
    Mutta: MAHTAVA BLOGI! Saan päivän naurut aina kun käyn katsomasssa mitä olette keksineet! :)) Tykkään tykkään!!

    VastaaPoista
  6. Juu, tää keski-ikäinen (ja äkäinen...) melko vanhoillinen (???) täti-ihminenkin käy joka päivä kurkkimassa mainiot sovellukset, mitä nuoret naiset nyt ovat keksineet :D Tykkään joulusta, mutta EN sen kaupallisuudesta! Siksi kaikki nämä vitsailut ihastuttavat! Jatkakaa samaan tyyliin!!!

    VastaaPoista
  7. Marianneköynnös on kyllä monin verroin verrokkiaan kauniinpi! Nuitahan voisi oikiasti harkitakin omaan joulukuuseen. Olettaen jotta sellainen tulloo kotia.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voihan niitä ripustaa roikkumaan vaikka oviaukkoihin tms. :) Tai seinälle.

      Poista
  8. Vau, tuo marianneköynnös on kyllä nätti :) Ja nuo muut kekseliäitä versioita Ikean jutuista :D Tuo Ikealaisten vessa/pulloharjakoriste on aika öö.. outo? Tai sitten se vaan nyt tuntuu oudolta, kun en enää osaa ajatella sitä muuna kuin riippuvana harjanpätkänä :--D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tosiaan kun kerran on nähnyt pulloharjan, ei tota alkuperäistä koristetta vaan tajua :D

      Poista
  9. Pitääpä tekaista tuollainen Marianne-köynnös, tosi hieno! Mutta yhdyn tässä kyllä edellisten mielipiteisiin, tuo Ikean julmys on kyllä hirvittävä xD Luulin ensin ylempää kuvaa siksi pulloharjaksi... Mahtava blogi!

    VastaaPoista
  10. tää mariannekarkkiketju on oikeesti niin paljon hienompi ku ikean versio! tommonen pitäiski toteuttaa :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Bling bling -version saa Fazerminteistä!

      Poista
    2. Kun ei vaan laita liian lämpimään huoneeseen... me ihmeteltiin mitä pskaa joulukuusen oksien alla on (kun ei ees lemmikkiä ole jota vois syyttää) löytyi selitys juurikin sulaneista suklaakonvehdeista jotka oli ripustettu oksille.. Siitä lähtien ollaan menty Marianne -linjalla.. :)

      Poista
  11. Arvostan kyllä ihan erityisesti sitä, että olette valinneet marianneketjun lasipurkiksi dekan. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on aika heikonpuoleisesti mitään maljakkoja tms lasijuttuja jotka ei ois labratavaraa :D :D :D (olen dekkojen ja mittalasien pelastaja duunipaikan lasinkeräysastiasta)

      Poista
  12. Oi taivas miten mä taas nauran!! Kiitos!
    Olen jakanut tätä blogia fb:ssä palautteella "sinuun voi Aija aina luottaa, tarjoat vain laatua". Mahtava blogi ja nää sun jutut on aivan loistavia. Nauru, joka tuntuu mahanpohjassa pitkään, tekee hyvää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :D :D Voi että, ihana kuulla :) Oon nyt kyllä niin tyytyväinen siihen että tehtiin tää blogi! :)

      Poista
  13. Pitää muuten oikeasti toteuttaa tuo Marianne-köynnös (mahdollisesti toki muistakin käärepaperikarkeista), kiitos loistavasta ideasta! :D Itselläkin ensimmäinen joulu omassa asunnossa, joten eipä tosiaan noita koristeita valmiina ole.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu tuo köynnös meni kyllä väähn liian toteutuskelpoiseksi tän blogin teemaan mutta joo, aattelin tehä itekin mutta jostain muusta kuin Mariannesta :)

      Poista
  14. Marianneköynnös on hieno. Samoin sen esikuva, joka tosin toteutuis helposti varmaan itekin... Tosin helpompi lienee hakee ikeasta ;) Harmi, etten oo koskaan päässy Ikeaan joulun alla, tosin voi se olla hyväkin juttu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään tosi paljon tosta Mariannen esikuvaköynnöksestä mutta en kuitenkaan ostanut. Noi kynttilät ostin ;D En voinut vastustaa retronumeroita vaikken niin adventti-ihminen olekaan. Ikean joulukamat on jees vaikkakin nytkin siis vain lähinnä inspiroitumismielessä ;)

      Poista
  15. Marianneköynnös löytyy ehkä tänä jouluna meidän kodista. Veikkaan kyllä, että jouluaattona siitä on pelkät paperit jäljellä. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sehän on just parasta että sieltä voi käydä pöllimässä niitä karkkeja ja sit lopuksi roikottaa vaan pelkkiä kuoria :D

      Poista
  16. Hitto toi marianne-köynnös näyttää oikeesti mageelta! (veikkaan että aika moni totes tän saman mua ennen, en jaksa lukea aiempia kommentteja)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No joo, siitä tuli kieltämättä vähän liian magee tälle blogille ;D

      Poista
  17. Siis nuo mustavalkoiset kynttiläthän on oikeasti tyylikkään näköisiä tuossa kuvassa.

    VastaaPoista
  18. Lapsena yli 60 vuotta sitten
    kerättiin karkkipapereita ja tehtiin niistä vaikka mitä, rintarossikin hakaneulalla. Muistui mariannerimssusta. Ei siis ainoastaan joulukamaa.Ajatttelin tänä vuonna tehdä revenneen vanhan omenapuun paljaisiin oksantynkiin taidepuun. en kuitenkaan taida vessaharjoja ripustaa...mutta katseenpa kirpparilta tai omasta romuvarastosta. Taidepuu oli jo mmielessäin, innoitit lisaa!
    Kiva löytö tämä blogisi!

    VastaaPoista
  19. Toihan on ihan oikeesti hieno! Jos ripustan tollasen kuuseen tai muualle niin voin alkaa ottaa vastaan vetoja, montako karkkia löytyy parin päivän päästä ketjusta, tyhjennettyjen paperien välistä : )
    tainatar

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Onneksi se on varmasti hieno tyhjänäkin :D Mullekin kävis varmasti niin että söisin niitä sieltä ;)

      Poista