perjantai 7. joulukuuta 2012

Hajusteeton sintti

Kirjoittelin jo tuossa aiemmin, että Pukki kärsii hajusteyliherkkyydestä ja silloin vinkattiin, että tennispalloista ja nauloista voi askarrella toisenlaisia tuoksupalloja niiden appelsiinisten tilalle. Nyt me näytetään teille hajusteeton hyasintti ja kerrotaan, miten sellaisen voi duunailla!

Eli tähän tarvitaan:

 • Enkelinkroppia niin monta, kuin aikoo hyasintteja tehdä ( kuva siitä, millainen tuote on kyseessä löytyy Tiimarin Joululehtikatsauksesta )
 • Violettia silkkipaperia
 • Juoksevaa liimaa
 • Ruukku
 • Ruukkuun fylliä, esim. hiekkaa tai styrokspalleroita

Rutista silkkipaperista pieniä silkkipaperimyttyjä. Valele enkelinkropalle reilusti liimaa. Tökkää silkkipaperimytyt enkelinkroppaan. Anna kuivua. Kuivuttua siirrä fyllillä täytettyyn ruukkuun.

Parasta tässäkin on se, että voit kaivaa tämän aina joka joulu uudestaan esille eikä kukaan saa päänsärkyä silkkipaperista! Tämä on myös kaunis lahjaidea jota lahjan saaja aivan varmasti osaa arvostaa..

12 kommenttia:

 1. Tuo purkki kruunaa koko komeuden :D

  VastaaPoista
 2. Muistan joskus ala-asteella vastaavanlaisia askarreleeni. Kyllä äiti on varmasti tullut iloiseksi saadessaan sen lahjaksi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama! Ja edelleen kyseinen hökötys kaivetaan joka joulu esiin, koska äitini. Ikäähän tuolla alkaa olla jo se parikymmentä vuotta... Sitkee sissi. :)

   Poista
  2. Hei ihan mahtavaa, ja vielä mahtavampaa on se, jos askartelu otetaan joka joulu esille :) Ja kyllä, nämä ovat oikein tehtynä kestävää kamaa!

   Poista
 3. Minäkin askartelin ala-asteella hyasintin, enkelinkropan tilalla oli ikiaskartelusuosikki vessapaperirulla ja kartongista oli leikattu pari lehteä kylkeen. Purkki sentään oli jokin ei-kuvallinen. Minunkin äitini oli varmasti hyvin vaikuttunut tuodessani sen kotiin.

  (Hei, tehkää postaus myös sellaisesta kaurasukkahousutontusta. Siis sukkahousun sisälle kauranjyviä ja parilla langalla kiristettynä tontulle kaula ja nenä. Askarteluhuopaa lakiksi ja a-vot. Minä tein sellaisen pienenä koulussa, ja monena vuonna se uskollisesti otettiin esille, ennen kuin olin vähän kasvanut ja äiti uskalsi tunnustaa, että oli aina inhonnut sitä :D)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hauskaa kuulla, että tällaisia on oikeasti tehty :) Kaurasukkahousutonttu kyllä kuuloastaa veikeälle, muistelisin nähneeni sellaisia jossain myyjäisissäkin!

   Ja hahaa, äitisi on ainakin rehellinen :D

   Poista
  2. OIH, KAURASUKKAHOUSUTONTTU! Flashback, nyt onkin pakko alkaa haalimaan tarvikkeita. Niitä tehtiin Aina ala-asteella jouluksi. Pääsiäisenaikaan tehtiin hiekasta semmoinen sukkahousu-ukko/akka, minkä päälaelle tuli rairuohon siemeniä, joka kasvoi sitten tukaksi!

   Odotan mielenkiinnolla millaisia variaatioita täällä saadaan aikaan. Meille taitaa tulla yön timppa-tonttu, kun omistan vaan mustia sukkahousuja..Tai ehkä se on sitten Murjaanien kuningas..

   Poista
 4. Minäkin olen joskus alle kouluikäisenä väsännyt jossain kerhossa tuollaisen - "kroppa" oli tosin talouspaperirulla ja tuo alla oleva purkki päällystettiin vihreällä kreppipaperilla. Vieläköhän se olisi tallella...?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt vaan etsimään, jos hyasintti löytyisi, tämähän on suorastaan yksi vuoden 2012-the joulukoristeista :D

   Poista
 5. On tehty täälläkin - perinteistä joulukamaa lapsuudesta! Pakkohan se on tuommoinen tehdä nytkin, kun varmasti nousee joulun hittituotteeksi tämän blogin myötä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No ehdottomasti teet :) Ja toden totta, vessapaperirulla käy jos enkelinkropat on myyty loppuun-Ruudolfin askarteluille meinasi nimittäin käydä hassusti, kun kropat olivat lähi Tiimarista loppuneet :D

   Poista