torstai 13. joulukuuta 2012

Paska kynttiläpostaus

Muistan lapsuuden jouluista, kuinka oltiin saatu jostain iso joulupukkikynttilä, jota pidettiin vuosia joulukoristeena. Yhtenä jouluna poltettin se ja muistan, kuinka katselin tutun hahmon sulavan mun silmien edessä. En oo sen jälkeen koskaan polttanu mitään inhimilliseltä näyttäviä kynttilöitä ja mietin, että polttaako niitä oikeesti joku? Kävin hakemassa kirpparilta pari joulukynttilää ja kokeilin nousisko mun joulumieli, jos tuikkaisin ne palamaan:Mitä luulette?

Ostin myös pari perinteisempää kynttilää:Saksilla kovertamalla ja steariinia sulattamalla tein niistä mua enempi miellyttävän muodostelman. Postaan senkin nyt tänne, vaikka siitä ei kovin hieno tullutkaan eikä se varmaan ollut edes kovin paloturvallinenkaan:Paskaa joulumieltä kynttilän valossa toivottaa Peps!

12 kommenttia:

 1. Olin lapsena sairaalassa joulun alla n. kk:n. Sain silloin joltain sairaalan joulupukilta tuollaisen nallekynttilän. Se on ihan varmana porukoilla jossain vieläkin, siellä on muutenkin iän vanhoja hahmokynttilöitä polttamatta. Niitä ei tosiaan voi polttaa, tulee paha mieli jo tuosta kuvasarjastasi :D Vaikkei kynttilät aina niin nättejä oiskaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olis kyllä tuplasti surullisempaa maata joulun alla sairaalassa ja kattoa vielä, kun nalle sulaa silmissä!

   Poista
 2. Mä en kans oo ikinä pystynyt polttamaan hahmokynttilöitä. Mun synttärit on pääsiäisenä ja sain ihan pienenä joltain lahjaksi sellaisen tipukynttilän. Ja sehän on mulla siis vieläkin, polttamattomana, vaikka vuosia tässä välissä on kulunut kohta 30.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mäki sain lapsena sellasen keltaisen pienen enkelikynttilän, jolla on punainen sydän. Senki pitäis olla viel tallessa :)

   Poista
 3. ahahaha :---D haluun ton viimosen mallisen kynttilän :D !

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos meinaat toteuttaa ton, niin yritä keksii joku kätevämpi tapa millä toi keskimmäinen kynttilä pysyis pystyssä. Pelkkä steariinin sulattaminen ja kynttilöiden kovertaminen oli vähän huteraa. Mut oon vähän rähmäkäpylä, ehkä joku näppärä osais tehä sen hyvin..

   Poista
 4. Mullekkin tuli paha mieli D: yhyy hienot kynttilät sulavat :<

  aika hieno toi sun oma kynttiläviritelmä, tiedän mitä ajatusta olet hakenut :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin, kuka olisikaan arvannut, että ne sulaa kun sytyttää palamaan? ;D

   Poista
 5. Kuten Jerry Lee Lewis sanoisi: "Goodness gracious great balls of fire!" :D

  VastaaPoista
 6. Järkyttävää :D Minusta ihmisen tai eläinhahmon polttaminen on jotenkin kamala ajatus. Ja kynttilä jota ei voi polttaa on vaan sinällään vähän älytön ajatus...

  VastaaPoista
 7. Mulla on sama muisto lapsuudesta mutta se kynttilä taisi olla lumiukko. Ei ollut senkään polttaminen kovin mieltä ylentävää. Onneksi se sentään poltettiin, mun pyromaani-isän vaatimuksesta, niin ei oo enää nurkissa pyörimässä.
  Parasta tossa alimmassa kynttilävirityksessä on tuo liike :)

  VastaaPoista
 8. Mulla on vissiin edelleen yksi enkelikynttilä, jonka sain noin vuonna 83-84. Toi on vaan arvaus, ett toinen mummo kävi meillä siihen aikaan ja kanto aina kaikkee enkelikrääsää. Koska musta ei lopulta tullut uskista, niin taidan tänä jouluna ettiä kyseisen kynttilän ja polttaa sen muussiksi. Meneeköhän taivaspaikka samalla?

  VastaaPoista