perjantai 21. joulukuuta 2012

Pohjaan palamaton joulupuuro.

Viime vuosina yhä useampi ihminen on tullut kuulleeksi sanan raakaruoka. Monenmoiset vihannespirtelöt ja tuorepuurot ovat raakaruokien aatelia ja meille pälkähti mieleen, että miksei joulupuurokin voisi olla tuoreversio? Tässä puurossa on sitäpaitsi suurena etuna se, ettei tätä voi polttaa pohjaan!

Ja tähän tarvitaan:
 • manteleita
 • kuivattuja hedelmiä
 • puuroriisiä
 • teho- tai sauvasekoittimenLiota manteleita ja hedelmiä yön yli. Liian kauaa ei kannata liottaa, sillä muuten detox-vaikutus on taattu. Kaada liotusvesi pois ja huuhtele huolellisesti useampaan kertaan. Laita mantelit ja hedelmät tehosekoittimeen tai sauvasekoittimelle sopivaan astiaan, lorauta sekaan vettä ja sekoita massaksi. 


Jos tehosekoitin on heikko, kannattaa tarpeet sekoittaa pienissä erissä. Valmiin puuromassan pitäisi näyttää suurin piirtein tältä! Ota tässä vaiheessa riisit esille.


Ota yksi riisinjyvä ja sekoita se puuron joukkoon. Ken riisinjyvän löytää, on hän tulevana vuonna sangen onnekas!

6 kommenttia:

 1. Karppaajan joulupuuro! :D

  VastaaPoista
 2. Tuohan on vähän niin kuin jouluhummusta! :D

  Bloggausidea: joululauluissa lauletaan kaikkea outoa, kuten "joulu joutui jo rintoihinkin" ja "talven säästä kun tuoksahtaa" (siis what the heck...?). Niin tehkää ihmeessä näihin jouluisiin lyriikanpätkiin sopivat kuvitukset, esim. Jallua, Kallea ja koiranpaskaa. Sopii hyvin ikeajoulukorttien jatkoksi! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Itseasiassa näyttää hyvin hummukselta :)

   Postausidea pistetty takataskuun, emme voi luvata että ehtiikö enää tänä jouluna, mutta jos blogi tekee joskus uudelleen tulemisen, niin..:)

   Poista
 3. oliko ees hyvää? :D

  VastaaPoista