tiistai 18. joulukuuta 2012

Talvikranssi

Monissa joululehdissä aina vuosi toisensa jälkeen julkaistaan ovikranssin ohje ja vuosi toisensa jälkeen kranssit näyttävät aina samalta. Sammalta, risuja, käpyjä, niin nähtyjä! Mitä jos tänä vuonna tehtäisiin ovikranssi tupakantumpeista?

Tähän tarvitaan:
 • kranssipohja styroksista
 • tupakantumppeja
 • liimaa
 • nauhaa
Polta tupakkaa ja säästä fimat. Jos et polta, kerää maasta tai ruinaa naapurin ketjupolttajalta. Jos fimat ovat valkoisia, onneksi olkoon, niillä saat luotua eteerisen, talvisen tunnelman! Kaiverra stryrokspohjaan fimojen mentävät kolot. Laita koloihin liimaa ja tökkää fima koloon. Anna kuivua, kuivuttua laita ripustusnauha sekä laita oveen esille. Se oli siinä!

16 kommenttia:

 1. Aivan mahtava!!!! :D Ihana kun tosiaan vielä valkoisilla filttereillä, haha, ihan paras! :D :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Haha, kiitos :D Mulle tulee itselle muuten tuosta vähän mieleen joku leivonnainen, tiedä sitten miksi!

   Poista
 2. Ihanan pelkistetty ja talvinen! Tuoltahan ketjupolttajanaapurin oven edusta näyttää tosin muutenkin... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, nyt tumpit on vain edustavammin esillä :)

   Poista
 3. Miksi liimaa? Eiköhän tuohon styroxpohjaan sula ihan mukava kolo, jos siihen palavan tumpin työntää. Paljon ekompi versio ilman turhia kemikaaleja :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, päätimme pelata varman päälle ja tehdä version, jossa fimat oikeasti pysyy. Tumppi kuitenkin sammuu aika nopeasti, joten itse olen skeptinen sen suhteen, sulaisiko siihen koloa. Täytyy kyllä vielä sitäkin testata, ihan mielenkiinnosta :)

   Poista
 4. Ja tupakoimattomana voi tehdä tuollaisen polttamattomista, joko kiusaksi tupakoiville jolloin kuumaliimaa keskeltä, jolloin rööki hajoaa jos sitä koittaa irroittaa. Tai sitren se voi olla iloksi jos liimaa vain toisesta päästä ja naapuri voi sitten nykäistä siitä röökin nikoihinsa. Jos laittaa vielä 24 röökiä niin naapuri voi pitää sitä joulukalenterinaan.
  Mutta pitää muistaa ettei kerrostalossa saa pitää ovikranssia palotirvallisista syistä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. :D On muuten aivan mahtava joulukalenteri-idea! Ovikranssi on ilmeisesti tulkintakysymys, siitäkin on nyt ilmeisesti kättä väännetty, siis lain mukaan saako pitää vai ei. Mutta eihän se paloturvallista ole, ellei sitten tee syttymättömistä aineista!

   Poista
 5. Ihana "jouluinen" tuoksu kaupanpäälle!

  VastaaPoista
 6. Tuohan voisi olla oiva konsti saada maahan heitetyt tumpit jonnekin muualle...vai??? Kun ei oo kokemusta tosta lajista :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hmm, tavallaan joo, jos tumppeja on vähän. Tietty olishan se reteää, että tupakoitsevat ohikulkijat voisivat liimata polttamisen jälkeen fiman johonkin alustaan, hehhee :D Ympäristötaideteos!

   Poista